Els imprescindibles de Tossa

Tossa de Mar t’ofereix mil i una coses per veure i fer, però aquestes són les que no et pots perdre

muralla_tossa_mar

Camina per una muralla amb més de vuit segles d’història…

Declarat monument històric artístic nacional l’any 1931, el recinte emmurallat de la Vila Vella és l’emblema del municipi. Actualment és l’únic exemple de població medieval fortificada que encara existeix al litoral català. Construït als inicis del s. XIII per protegir la població dels atacs dels pirates,  conserva gairebé la totalitat de la seva l’àrea perimetral original, amb murs emmerletats.

Passejar per la Vila Vella de Tossa de Mar, sense rumb, sense presses, sempre és un plaer pels sentits, una experiència plena d’emocions úniques i de descobertes sorprenents.

camins_ronda_tossa_de_mar

Descobreix els antics camins de contraban del Mediterrani

Els camins de ronda són senders arran de mar que recorren el litoral de la Costa Brava des de Portbou fins a Blanes. El seu nom prové de l’expressió “fer la ronda”, donat que aquests abruptes camins eren usats per a la vigilància costanera.  La proximitat amb França va convertir aquest litoral en un lloc perfecte per l’estraperlo, i això va motivar que aquests  camins fossin utilitzats pels carabiners per controlar el contraban, que era sobretot de tabac.

Tasta el cim i tomba, eI plat més mariner de Tossa

Les arrels marineres de Tossa ens han deixat l’herència de la cuina de barca, que es feia a bord de les barques d’arrossegament i a les teranyines quan els pescadors havien de passar moltes hores al mar.  Un dels plats de barca més vinculat als pescadors de Tossa és el cim i tomba, que després de ser preparat per generacions d’homes de mar, avui podem trobar a les taules dels restaurants de la vila com especialitat local.

Barri de Sa Roqueta Tossa

Fes la volta per un antic barri de pescadors

El tradicional barri de pescadors de Sa Roqueta, de cases humils i racons florits, és fruit de l’expansió de la vila extramurs en el s. XVI. Construït a tocar de la platja d’es Codolar, el port natural on molts dels pescadors hi tenien les seves barques, i d’una muralla que antigament va servir de paret de fons d’algunes de les seves cases, encara conserva algunes edificacions singulars.

Mirador Sant Jaume Tossa

Per acabar d’arrodonir aquest recorregut tossenc…

No t’oblidis d’immortalitzar aquesta diada fent-te la foto perfecte amb el rerefons d’una de les postals més emblemàtiques de la Costa Brava des del Mirador de Sant Jaume.

Comença avui la descoberta de Tossa,
perquè demà esdevingui l’escenari somiat per a les teves vacances

ASSABOREIX

el millor de la gastronomia mediterrània

Menú