Inspira’t del Paradís Blau de Marc Chagall

Omple la teva retina amb tots els blaus de Tossa.

Descobreix aquell blau tan característic dels pobles del litoral mediterrani que aquí, a Tossa, es va integrar en un paisatge tan captivador, que va saber encisar Chagall l’any 1934, atrapant-lo en el que ell va anomenar el seu Paradís Blau.

Va ser en aquest paradís que es va inspirar per pintar El Violinista Celest, una obra on evoca el paisatge de la seva infantesa, a través d’una finestra de blaus intensos.

Camí de ronda Tossa

Els camins de ronda

Amb olor a sal, a romaní i a farigola, els camins de ronda de Tossa són a l’actualitat corriols modestos que fan camí tot travessant escenaris naturals tan imponents, que ens fan prendre consciència de la nostra petitesa: penya-segats que cauen abruptament fins el mar, pinedes que creixen en llocs impossibles, o cales que han buscat el seu espai entre les roques, obrint-se a la immensitat d’aquest mar tan nostre.

Mirador Tossa de Mar

Els Miradors de Tossa

Si t’agrada quedar-te cara a cara amb la immensitat de la natura, si ets dels que els agrada perdre la mirada en la grandiositat d’un paisatge únic, si t’agrada treure el cap tímidament des d’una balconada al Mediterrani, si ets dels que es sorprenen i emocionen amb una panoràmica, si t’agrada seure i delectar-te sense mirar el rellotge… llavors segur que gaudiràs amb aquests miradors que et proposem.

Mirador de Sa Gavina
Miradors del camí de ronda sud
La torre d’en Joanàs, una torre icònica
El far de Tossa, mirador de la costa
Cadiretes, pels que volen combinar l’activitat física amb la contemplació
Els canons de Vila Vella
Cala d’Es Codolar, un paisatge recollit
La placeta d’Ava Gardner, un mirador de cine
Instagram Tossa

Els nostres Instagramejables

En temps antics, els mariners contaven històries dels destins que havien conegut, els exploradors ho escrivien als seus diaris, i els artistes ho plasmaven a les seves obres.

Si ets un viatger del S. XXI, a la teva bossa no hi falta mai un telèfon, i t’agrada compartir aquests moments perquè t’acompanyem, o simplement per fer-nos somiar, a Tossa trobaràs indrets únics per fer-ho: racons especials, emblemàtics, autèntics, bells, pintorescs, originals, amb història, per a rodamóns, per a romàntics, per a famílies, o per fer-te un selfie.

Comparteix-los amb el #TossaBlueParadise i els veurem a través de la teva mirada!

Ajudeu-nos a preservar aquests espais

Gràcies per actuar responsablement en aquests llocs únics i fer possible que tots nosaltres avui, i també les generacions que vindran després, puguem gaudir d’aquests mateixos escenaris tal i com són ara.

Tossa_Babel_Arts

La Babel de les Arts

Entre els anys 1930 i 1936, Tossa es convertí en pol d’atracció d’artistes de totes les disciplines i procedències, transformant-se en un important nucli d’avantguarda. Als artistes del país que ja sojornaven a Tossa, com Rafael Benet o Pere Créixams, se’ls van afegir artistes de la talla de Marc Chagall, André Masson o Georges Kars, que van instal·lar-se i treballar durant llargs períodes a la vila.  Aquesta va ser una època tan eclèctica, que Rafael Benet qualificà Tossa de “Babel de les Arts”.

Com a resultat de l’estada d’aquests i d’altres artistes a Tossa, i amb la intenció de mostrar part de l’obra que van crear aquí mateix, l’1 de setembre del 1935 es va obrir el Museu Municipal de Tossa, on s’exhibeix, entre d’altres, El Violinista Celest de Marc Chagall.

Aquest període tan fructífer va quedar malauradament estroncat en esclatar la Guerra Civil Espanyola.

ASSABOREIX

el millor de la gastronomia mediterrània

Menú