Ruta Puig de Cadiretes

Nivell de dificultat: Fàcil
Distància del recorregut: 15,1 km
Alçada màxima: 519 m.
Temps estimat: 4 h 10 m
Lloc de sortida: Oficina de turisme / Parc de Sa Riera

Sortida circular que envolta la serra de Montllor i arriba fins al punt més alt del massís d’Ardenya Cadiretes, el puig de ses Cadiretes (519 m). Des del cim es pot admirar una impressionant vista panoràmica, que inclou una magnífica massa forestal de boscos típicament mediterranis. Tot el recorregut és per pistes en perfectes condicions, excepte un petit tram de corriol que dóna accés al cim, on cal superar un últim pas de roques on cal estar a l’aguait. Cal vèncer una pendent considerable.

Ruta de St Grau

Nivell de dificultat: Baixa
Distància del recorregut: 15,2 km
Alçada màxima: 400 m.
Temps estimat: 4 h (anada 2 h 15 min i tornada 1 h 45 min)
Lloc de sortida: Oficina de turisme / Parc de Sa Riera

El recorregut travessa uns boscos típicament mediterranis amb vegetació molt densa i compacta, constituïda sobretot per suredes, però també alzines i pins, per portar-nos, passant per les restes de l’ermita de Mare de Déu de Gràcia, fins al santuari de Sant Grau ubicat al cor del massís d’Ardenya Cadiretes. El santuari de Sant Grau té un gran llegat d’història, llegenda i tradició.

Ruta Ruixons

Nivell de dificultat: Baixa
Distància del recorregut: 11 km
Alçada màxima: 303 m.
Temps estimat: 3 h
Lloc de sortida: Oficina de turisme / Parc de Sa Riera

Recorregut fins als torrents de Ruixons, exemple dels nombrosos torrents de règim típicament mediterrani que solquen les depressions del massís d’Ardenya Cadiretes. La naturalesa del terreny fa que es creïn surgències d’aigua que configuren un seguit de fonts d’aigua natural no tractada, que ragen pràcticament tot l’any. El recorregut ofereix també unes esplèndides vistes de la costa nord del municipi.

Ruta Megalítica

Nivell de dificultat: Fàcil
Distància del recorregut: 10,50 km
Alçada màxima: 480 m.
Temps estimat: 3 h
Lloc de sortida: Santuari de Sant Grau.

Aquest itinerari circular ens porta a fer una descoberta de les altures que rodegen els cims de Montagut i de Cadiretes partint del santuari de Sant Grau, tot passant per entre gran quantitat dels monuments megalítics conservats a la zona, molt prolífica; inclosa la joia de la corona de la ruta, la Pedra-sobre-altra.

Aquesta ruta no està senyalitzada sobre el terreny, et recomanem l’App de Natura Local per fer aquesta ruta guiada i interpretada.

Menú