El Massís de Cadiretes

L’espai natural del massís de Cadiretes se situa a la zona costanera de la província de Girona, ocupant gairebé la totalitat del terme municipal de Tossa i part dels termes dels municipis veïns.

Aquest terreny muntanyós assoleix la seva alçada màxima al Puig de Cadiretes (519 m), un mirador natural excepcional. Les petites valls i fondalades del massís es veuen solcades per torrents de règim típicament mediterrani. Tot i això, la naturalesa del terreny també fa que es creïn naixements d’aigua durant tot l’any, fet que possibilita que s’apleguin al massís elements botànics i faunístics de clara afinitat atlàntica. L’alternança d’aquestes espècies de comportament centre-europeu, enmig de comunitats genuïnament mediterrànies, és un dels principals atractius ecològics de la zona.

La costa, particularment abrupta, és d’una gran bellesa paisatgística. Per gaudir-ne, suggerim prendre la sinuosa carretera que comunica Tossa de Mar amb Sant Feliu de Guíxols i travessa el massís de cap a cap per la seva franja litoral. A l’alçada de la cala Salions, la carretera es troba amb la que va fins a Llagostera i creua la muntanya cap a l’oest, passant pel santuari de Sant Grau, des del qual es domina una magnífica panoràmica.

Una altra opció de descobrir el massís de Cadiretes, trepitjant el terreny al ritme que cadascun s’imposi, és mitjançant els senders senyalitzats que surten des del Parc de Sa Riera i es poden seguir a peu o en bicicleta de muntanya.

Recomanem portar un bon calçat, aigua per beure pel camí i que no us aventureu per camins sense senyalitzar si no és amb un guia. Recordeu que sou en un espai natural i que, per tant, cal respectar al màxim l’entorn, els animals i les plantes. Eviteu fer sorolls innecessaris, no llenceu deixalles i recordeu que no és permès d’encendre foc.

Massís de Cadiretes Ardenya
Menú