Museu de la Dona

C/ Codolar, 4

El Museu de la Dona es va obrir l’any 2020 amb la intenció de recrear i explicar la vida de Tossa abans de l’inici del turisme i de la seva transformació, sempre des del lloc que hi va ocupar la dona.

El museu està dividit en diferents seccions que intenten mostrar el paper de la dona en diferents àmbits: el de la pesca, on duien a terme tasques d’assistència als pescadors, com remendar les xarxes, vendre el peix o elaborar les salaons; el de l’espai domèstic, on es desenvolupaven les feines sempre tan poc valorades però sense les quals cap societat podria viure; o el del camp, on la dona col·laborava en les feines agrícoles i ramaderes.

El Museu de la Dona se situa a Can Ganga, una casa fortificada del segle XVI, coneguda amb aquest nom per la família que hi havia viscut.

Aquest mas va ser un dels primers que es van construir fora de les muralles arran de l’augment de població del s. XVI. És un digne exemple de mas fortificat, construït així perquè en el moment de la seva edificació restava isolat davant del mar i era presa fàcil de pirates. L’edifici presenta un magnífic portal rodó, al damunt del qual un matacà ens evidencia la protecció davant de possibles ràtzies dels pirates. També en destaquen les finestres gòtiques bellament esculpides amb angelots.

A l’interior, s’hi conserva en perfectes condicions una fresquera excavada en la roca viva.

L’edifici està restaurat i és de propietat municipal.

Menú